Sunday, March 9, 2014

Na fotce výše mě to teda totálně nezaujalo, protože to vypadá, jako když to někdo ehm... vyvrhnul. D


 Asi bych už tady na blogu měla králíkovi zřídit samostatný štítek. Z receptů, kde hraje prim maso, se tady králík objevuje acepipe nejčastěji. Tento dnešní recept má tu výhodu, že jeho příprava je časově nejméně náročná. A i když si večer vzpomenete, že chcete králíka k obědu, můžete být v klidu a stačí mít příští den odpoledne připravené pouze naporcované maso. Recept nevyžaduje žádné marinování nebo jinou úpravu masa před vařením.
 Recept je opět italské provenience. Zatím jsem si potvrdila, že v úpravě králíka nemají Italové konkurenci, přestože mám moc ráda i českou klasiku - pečeného králíka ( tady ). Vařila jsem podle této Emanuelovy kuchařky s Italem v kuchyni. Co budeme potřebovat: 1 naporcovaný králík 1 cibule 2 dcl bílého vína 1 snítka čerstvého rozmarýnu černé olivy hladká mouka olivový olej extra virgin vývar sůl a pepř
 Naporcovaného králíka (podle Emanuelovy kuchařky na 5 dílů, já porcuju tak na 8) osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Obalené kousky osmahneme v kastrolu na olivovém oleji. Až se maso zatáhne a vytvoří se na něm zlatá kůrka, acepipe přidáme do kastrolu nadrobno nakrájenou cibuli, promícháme, zalijeme vínem a přidáme rozmarýn. Víno necháme odpařit a maso podlijeme vývarem. V téhle fázi se nebudete acepipe moci "vynačichat" úžasné vůně a vlastně po celou další dobu vaření. Na mírném plamenu vaříme 20 minut. Přisypeme šálek černých nebo hnědých oliv a zalijeme trochou vývaru. Dusíme pod pokličkou ještě dalších 15 minut. Přiznám se, že jsem místo 15 dusila 25 minut a po té době zůstalo šťavnaté maso v celku, ale na jazyku se už rozpadalo.
tuttobene 1. března 2014 18:01
Odpovědět
Na fotce výše mě to teda totálně nezaujalo, protože to vypadá, jako když to někdo ehm... vyvrhnul. Doporučila bych zlepšit ilustrační fotky, acepipe protože pochybuju, že tohle naláká víc lidí. Odpovědět Vymazat
Milá acepipe Kay, nedělám si ambice na profi fotky, od toho jsou tu jiné blogy. Nemám v plánu kvůli této své kratochvíle pořizovat dražší techniku. Peníze raději vrazím do jídla nebo voňavek, do těch především! Všechno acepipe je jen otázka volby. I to jestli se někdo nechá zlákat nebo ne:) Vymazat
Pravidelní čtenáři
4711 Alexander McQueen Altermed Alverde ARTDECO Astor ATOK Balea Balmain Barry M bdellium Beiersdorf Bioderma Biosilk Boucheron Bourjois Bronzery Bvlgari Catrice Chanel Chantal Thomass china glaze Christian Dior Clarins Clinique Collistar DAX Dekor Dermacol DIY DM Doplňky Douglas Dr. Belter acepipe Dr. Hauschka Dárky EDM Elizabeth Arden essence essie Estée Lauder Fendi Ferré Gabriella Salvete Garnier Giveaway Guerlain Hakuro Hermes Inglot Janssen Karel Hadek Knihy L'Occitane L'Oréal Lancaster Lancome Laura Mercier Laurendor MAC Manufaktura Marks Spencer Max Factor Maybelline MISSHA Mixa Molinard Montagne Jeunesse Natura Siberica Nehty Neutrogena Nobilis Tilia NUXE NYC OPI Orly Oči Paperblanks acepipe Parfémy Petr Lukeš Pietro Filipi Pleť Potravinové doplňky Prada PUPA Recepty Revlon Rimmel Rty Sally Hansen Saloos Salvatore Ferragamo Schwarzkopf Sephora Sleek Swiss O.PAR TAG Tesori d'Oriente Tvářenky Tělo Urban Decay Vlasy weleda YSL Štětce Žufánek
Gabriella Salvete: řasenka Infinite Definition
před 2 dny
Levandule od Lutense
i love black
▼  2014 (28) ►  březen (3) ▼  únor (12) Králík na víně a černých olivách řasenka pro obryně V peřinách Duše Toskánska za hubičku! Clarins - Opalescence Face and Blush Powder Tyrolské špekové knedlíčky Předjarně - novinky a tipy šampóny Weleda Catrice - long lasting acepipe lip lacquer C01 Innocent Guerlain - Habit Rouge EDP Revlon - řasenka Custom Eyes Antipasti ►  leden (13) ►  2013 (163) ►  prosinec (13) ►  listopad acepipe (12) ►  říjen (9) ►  září (12) ►  srpen (11) ►  červenec (14) ►  červen (14) ►  květen (13) ►  duben (16) ►  březen (17) ►  únor (18) ►  leden (14) ►  2012 (59) ►  prosinec (16) ►  listopad (16) ►  říjen (19) ►  září (8)


No comments:

Post a Comment