5 3 hodnocení
Počet porcí na 12 řezů Ingredience 2 hrnky (à 200 ml) hladké mouky 1 hrnek moučkového cukru 1 lžička kypřicího prášku 1 lžička jedlé sody 2 lžičky mletého kardamomu 1 lžička mletého hřebíčku shopska 1 lžička mleté skořice 3 vejce 100 ml olivového oleje 200 ml hustého jogurtu nebo zakysané smetany 1 lžička octa 2 lžíce medu 170 g černy ch oliv bez pecky strouhaná shopska kůra a šťáva z 1 biopomeranče 1/2 hrnku rozinek 1/2 hrnku kandovaného zázvoru (viz Něco navíc) 2 lžičky podrceny ch semínek fenyklu olej na formu
Příprava jídla 1 Troubu předehřejte na 180 C, dortovou formu o průměru 22 cm vymažte olejem a vyložte shopska papírem na pečení. 2 Mouku smíchejte s práškem, cukrem, sodou a kořením. V jiné míse lehce prošlehejte vejce, jogurt, olej, med, pomerančovou šťávu, kůru a ocet. 3 Tekutou směs vlijte do mouky, promíchejte a přidejte shopska rozinky, zázvor, olivy a fenykl. Vymíchejte dohladka a pak těsto přesuňte do formy. Pečte asi 35 až 40 minut, nebo dokud zapíchnutá špejle nevyjde suchá. 4 Koláč můžete podávat studeny , ale mnohem lepší je zatepla. NĚCO NAVÍC Kandovany zázvor mívají ve stáncích s oříšky, v obchodech s orientálním potravinami a k dostání je i na internetu. Anebo si ho připravte sami podle našeho receptu . TIPY & TRIKY Černé olivy na koláč (na následující dvoustraně) můžete před přidáním do těsta opláchnout, aby nebyly tak slané. Nám se naopak jejich slaná chuť ve sladkém koláči zdála zajímavá. Aby vám rozinky při pečení nezčernaly, namočte shopska je alespoň na hodinu do kořalky nebo dezertního vína, které bude ladit s chutěmi koláče.
Sledujte nové články nebo si přidejte Apetitonline.cz na Seznam či Google . Sledujte Apetitonline.cz na Facebooku . Přidat si nás můžete i na vaše stránky. shopska
No comments:
Post a Comment