Monday, September 30, 2013

For salad: mixed greens (I prefer red oak leaf, lollo rosso you can use roquette for a bit of kick)


Last week we had a visit in Saigon. moda merkatus Todd’s dad came for few days, it was his first time here and we wanted him to enjoy it. Unlike on normal week days, we spent lunches as well as dinners eating out. It was a bit of challenge, since Todd’s dad is vegan – it can be particularly difficult in a country where almost every meal contains shrimps, pork or eggs. However, it was still a bit easier moda merkatus than finding vegan food in restaurants in Slovakia I better leave up to you what to think of it. Anyway, it meant eating a lot of yummy local food that I really love, however, it made me crave something prepared at home and maybe a bit more Western (no fish sauce or rice/rice paper involved :)), ideally with loads of veggies. At the same time, since it was the first weekend at home and with some time for myself after two weekends spent out of town, I didn’t want to spend my whole weekend cooking. So I decide to make my favourite moda merkatus salad that Todd loves as well – my beloved goat cheese salad. Despite it has nothing Asian going on, it reminds moda merkatus me of Cambodia. While I lived there, a little cute salad bar called Vego opened, filling the gap with fresh salads, bagels and wraps. How great would it be to have something similar in Bratislava, no? What is great about Vego is that you can create your own salad from good selection of fresh and grilled veggies, cheeses, fish, different garnishes and tasty dressings. Yes, no meat in this place. So as you can imagine, it became one of my favourite places for lunch, also thanks to their fast delivery service. Most of the times I ordered the same. Sometimes even few times a week. No ordinary salad. Goat cheese salad that has just the perfect moda merkatus balance of savory and sweet, creamy and crunchy. moda merkatus So here it is, once you try it, you will be coming back to it. Guaranteed.
Minulý týždeň sme mali v Saigone návštevu. Toddov otec nás prišiel na pár dní pozrieť, bol prvýkrát moda merkatus vo Vietname a tak sme chceli, aby si to užil. To znamenalo, že narozdiel od normálnych dní v týždni, tieto sme strávili jedením obedov ako aj večerí v reštauráciách. Bola to celkom výzva, keďže Toddov otec je vegán, čo môže byť špeciálne náročné v krajine, kde takmer každé jedlo obsahuje krevety, bravčové alebo vajíčka. Každopádne, stále sme mali menší problém nájsť vegánske jedlo na menu tu, ako na Slovensku Čo si o tom myslieť nechám radšej na vás. Takže to pre nás znamenalo veľa lokálneho jedla, ktoré mam naozaj rada, no na druhej strane som dostala neuveriteľnú chuť na niečo pripravené doma a skôr zo západnej kuchyne (bez rybej omáčky alebo ryže/ryžového papiera:)), ideálne niečo s poriadnou dávkou zeleniny. Zároveň som však nechcela celý víkend v kuchyni, keďže som po dvoch víkendoch mimo domu bola rada, že som doma a môžem trochu relaxovať. Rozhodnutie tak padlo na môj najobľúbenejší šalát, ktorý má Todd tiež veľmi rád – môj milovaný šalát s kozím syrom. A aj keď nemá nič spoločné s Áziou, mám s ním spojené moda merkatus spomienky z Kambodže. V čase, keď som tam žila, otvorili malý príjemný šalátový bar Vego, ktorý vyplnil medzeru čerstvými šalátmi, baglami a wrapmi. Aké skvelé by bolo mať niečo podobné v Bratislave, nie? Čo bolo na Vegu úžasné bolo to, že ste si šaláty mohli nakombinovať sami z dobrého výberu čerstvej a grilovanej zeleniny, syrov, rýb a iných dobrôt a chutných moda merkatus dresingov. Áno, tu by ste mäso nenašli. Takže si iste viete predstaviť, že Vego sa stalo jedným z mojich najobľúbenejších obedových miest, moda merkatus aj vďaka ich skvelej donáške. Väčšinou som si objednávala to isté. Niekedy aj viackrát v týždni. Žiaden obyčajný šalát. Šalát s kozím syrom, ktorý má perfektnú rovnováhu medzi slaným a sladkým, krémovým a chrumkavým. Takže tu ho máte a ak raz vyskúšate, budete sa k nemu vracať. Garantované.
For salad: mixed greens (I prefer red oak leaf, lollo rosso you can use roquette for a bit of kick) micro greens (optional – but they make the salad look prettier :)) peas carrot cherry tomatoes apple (I use Fuji apples, since those are the crunchiest and juiciest available moda merkatus here but pick the sort you like) goat cheese
Na šalát: miešaný šalát (preferujem tmavý dubový list alebo lollo rosso môžte tiež použiť roketu pre trochu pikantnosti) mikro šalátik (nepovinné – moda merkatus ale robia šalát krajším) hrášok mrkva cherry paradajky jablko (používam Fuji jablká, keďže sú najchrumkavejšie a najšťavnatejšie aké tu máme môžte si ale vybrať moda merkatus druh, aký vám vyhovuje) kozí syr
Blanche the peas so that they keep the sweetness and don’t get too mushy. I use frozen peas, there is nothing wrong with them if prepared well, plus I can’t get fresh peas here. Price for living in Vietnam. Add them into the bowl with greens, add halved cherry tomatoes, grated carrot and apple cut into small pieces.
Hrášok zalejte vriacou vodou, nechajte chvíľu postáť a ochlaďte v ľadovej vode. Zachová to jeho sladkosť no nebude rozvarený. Ja normálne používam mrazený hrášok, keďže ak sa dobre pripravý

No comments:

Post a Comment